Igor Melicher: Nedajme si potichu vziať demokraciu!

Čaputová, SaS-ka, OĽaNO a Naď predvádzajú pri referende obrovské demokratické pokrytectvo.

Keby prezidentka mohla, tak politicky zmarí aj druhé referendum, ale bola už na takej tenkej hrane, že si to nemohla dovoliť. Namiesto toho povedala, že ako papierovo nadstranícka hlava štátu nebude ľuďom odporúčať účasť na referende. A to aj napriek tomu, že obsahom referenda je minuloročné odporúčanie Ústavného súdu SR, aby sa odstránila demokratická chyba, a to, že snáď ako jediný demokratický štát na svete nemáme zákonnú možnosť uskutočniť predčasné parlamentné voľby. Čaputová teda v tomto prípade ide proti rozhodnutiu Ústavného súdu SR a stability demokracie Slovenska.

Ďalej tu máme odborníkov zo SaS a OĽaNO. Jedni tvrdia, že si máme referendum preplatiť sami, aj keď oni už jedno v 2010 organizovali, nič neriešilo a neuspelo. Preplatili si ho snáď? Druhí naopak hovoria o tom, že je to kampaň zo štátneho rozpočtu. Pri tom však sám Matovič pred dvoma rokmi hovoril o tom, že demokracia niečo stojí, referendum je posvätné a chcel zaviesť referendovú demokraciu. Takže teraz, keď sa chcú betónovať pri moci, už o názor bežných ľudí nejde? Asi nie, lebo úplne odignorovali aj rozhodnutie Ústavného súdu SR a nechcú zmeniť ústavu, aby sme sa vrátili na cestu demokratických štátov a mali možnosť mať predčasné voľby.

Priatelia, nenechajme si pokrytcami a demagógmi z prezidentského paláca či vládnej koalície potichu zobrať demokraciu. Úprimne vás žiadam, 21. januára 2023 príďte do okrskových komisií vyjadriť svoj názor v referende. Ukážme spoločne Čaputovej, Matovičovi, Sulíkovi a Naďovi zrkadlo, z ktorého im príde nevoľno!

(Status na FB 4. novembra 2022, titulok Slovo)

(Celkovo 95 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter