Juraj Draxler: Diplomat by mal vedieť niečo o správaní

Veľvyslanec SR vo Veľkej Británii Róbert Ondrejcsák šíri bludy a je na to hrdý. Teraz dal na FB post, v ktorom okrem iného hovorí, že Ukrajina nemôže použiť špinavú bombu, pretože: „NEMÁ žiadne jadrové zbrane. Ani tzv. špinavú bombu. Jednoducho nemá. Táto skutočnosť ale nebráni Rusom, aby strašili ukrajinskou zbraňou, ktorá neexistuje a čo vie overiť aj päťročné dieťa na gúgli.“

Až na to, pán veľvyslanec, že špinavá bomba nie je jadrová zbraň v zmysle použitia jadrovej reakcie. Je to hocičo, kde ku konvenčnej výbušnine pridáte rádioaktívny materiál, aby sa ten po výbuchu rozšíril do okolia.

Špinavú bombu vytvoríte, v tom najjednoduchšom poňatí, aj tak, že zoberiete banskú trhavinu a k nej prihodíte niečo dostatočne rádioaktívne, čo ste získali v priemyselnom alebo medicínskom zariadení (napríklad z niektorých prístrojov používaných na rádioterapiu).

Toto nevie človek, ktorý bol od roku 2002 analytikom na ministerstve obrany, potom poradcom podpredsedu NR SR pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku, potom riaditeľom Inštitútu bezpečnostných a obranných štúdií Ministerstva obrany SR, neskôr dokonca dvakrát štátnym tajomníkom ministerstva obrany.

Na Facebooku mu jeho detinský omyl síce ľudia vysvetľujú, ale on sa bráni. Rozumie tomu on, a nie oni, ak by na Ukrajine niekto mal špinavú bombu, určite by ste o tom vedeli z google. Mimochodom, celý post je písaný mimoriadne detinským jazykom, naozaj úplne nevhodným pre diplomata, a o niekom na takom vysokom diplomatickom poste ani nehovorím. A nie je to jeho prvý pokus, on svoj FB používa na podobné diletantské propagandistické dielka často. Je to naozaj nevhodné.

Za normálnejšej vlády by už dávno dostal jasné inštrukcie, ako sa má diplomat správať (keď už ho teda vláda mala potrebu do Londýna poslať). Za tejto ale vládne anarchia všade.

(Status na FB 25. októbra 2022, titulok Slovo)

(Celkovo 201 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter