Igor Melicher: Sulík pustil svoju stranu z útesu voľným pádom  

Sulík počítal na politickej kalkulačke a vybili sa mu počas toho baterky. Preto jeho kalkulácie vyzerajú, ako keby mu pri súčte 2+2 vyšlo 3.

Najprv povalil vládu a zbavil Matoviča postu premiéra, potom sa nechal pre ďalšiu kritiku Matoviča vyšachovať do opozície, len aby teraz zase hlasoval za jeho návrhy.

SaS v týchto dňoch totiž schválila Matovičovi bianco šek v hodnote 1,5 miliardy eur, len aby ten mohol budúci rok bohapusto rozhadzovať peniaze v predvolebnej kampani.

Akú môže mať logiku, keď Sulíkova SaS najprv dvakrát vytiahla na hlasovaní o rozpočte poslanecké karty, hrala sa na tvrdú opozíciu a potom, akoby sa nechumelilo, už nechali karty aktívne a podporili ďalšiu nebezpečnú atómovku Igora Matoviča.

Sulík pustil svoju stranu z útesu a necháva ju padať voľným pádom. Poslanci jeho strany navrhli v pléne parlamentu zákon o spolužití párov rovnakého pohlavia, ktoré chceli podprahovo zrovnoprávniť s manželstvami.

SaS tento návrh cez parlament neprešiel. Dnes sa Sulík vyjadril, že bude len v takej vláde, ktorá bude podporovať registrované partnerstvá. Ak sa bude SaS sústreďovať len na otázky LGBTI a pritom bude schvaľovať rozpočtovo nezodpovedné návrhy OĽaNO, stratí výraznú časť svojich voličov a na budúci rok sa môže rozlúčiť s účasťou v NR SR.

(Status na FB 19. októbra 2022)

(Celkovo 153 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter