Milan Benkovský: Jasný dôkaz

Jasný dôkaz o tom, o akú vojnu ide. USA doteraz dodali Ukrajine zbrane za neuveriteľných 17,5 miliardy dolárov!

Je to vojna USA proti Rusku a zároveň i proti EÚ, prostredníctvom Ukrajiny. Sám Zelenský nežiada od iných štátov žiadnu humanitárnu, či potravinovú pomoc, žiada len a len zbrane a peniaze. USA A NATO cvičí ukrajinských vojakov, dodáva im najmodernejšie zbraňové systémy a muníciu.

Do tohto sebazničujúceho vojnového šialenstva sa iniciatívne zapája i Slovensko dodávkami zbraní. Politika vládnych vojnových štváčov, spolu s konaním pani prezidentky a amerických prisluhovačov v parlamente, nás priamo zaťahuje do vojny a poškodzuje naše životne dôležité ekonomické záujmy. Slovensko je v súčasnosti riadené rusofóbnymi politikmi, ktorí namiesto pomoci občanom vedome slúžia cudzej mocnosti, za čo by mali byť spravodlivo súdení.

Naše i európske problémy nie sú dôsledkom šialenej Putinovej agresie, ale nekompetentného riadenia štátu. Mimoriadne vysoká inflácia 14,2 %, najvyššia za posledných 22 rokov, raketový rast cien základných potravín o viac ako 24 %, ale i ďalších tovarov a služieb, šialené ceny energií, osobitne plynu a elektriny, vedú Slovensko do ekonomickej priepasti. Vláda namiesto toho, aby pomáhala občanom prežiť, zvyšuje výdavky na armádu až na 2 % požadované z NATO a vyhadzuje peniaze daňových poplatníkov na vojenskú pomoc Ukrajine.

Ekonomické sankcie voči Rusku mu v obmedzenej miere sťažujú život, ale výrazne poškodzujú Slovensko a EÚ, nie však USA. A to je ďalším americkým cieľom. Nepochopia to len politickí diletanti a naivní hlupáčikovia.

Najväčšiemu svetovému agresorovi USA nikdy v histórii nešlo o mier, ani o demokraciu, či ľudské práva. Vždy v tom boli výlučne americké mocenské a ekonomické záujmy, o ropu, či plyn, pre ktoré viedli vojny po celom svete. Na každej vojne zarába americký zbrojársky priemysel miliardy dolárov a tento do veľkej miery aj riadi kroky prezidenta a vlády USA.

Európa a osobitne Slovensko by sa konečne malo vymaniť spod amerického vplyvu a riešiť si vlastné problémy, ktorých má neúrekom!

(Status na FB 15. októbra 2022, titulok Slovo)

(Celkovo 191 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter