Artur Bekmatov: Tri posolstvá z protestu Proti chudobe

1. Vláda nás hodila cez palubu

Všetkých bez rozdielu. Pracujúcich, nezamestnaných, seniorov, živnostníkov. Pokým vlády v európskych štátoch prijímajú kompenzačné balíčky pre obyvateľstvo, tak naša vláda sa zaoberá žabo-myšími vojnami vo vnútri koalície. Hanba takejto protiľudovej vláde!

2. Za súčasný stav môže (aj) kapitalizmus

Bolo by chybné všetko pripisovať na vrub jednej, aj keď maximálne neschopnej vlády. Slepá ulička, v ktorej sme sa ocitli, je dôsledkom troch dekád kapitalizmu. Troch dekád zdierania pracujúcich domácim i zahraničným kapitálom, troch dekád imperiálnych vojen o nové trhy, teritóriá a odbytiská tovaru, ktoré zvádzajú všetky veľmoci. Práve jedna z takýchto vojen rozpútala turbulencie na trhu s energiami!

3. Na čo ešte čakáte?

Ak by na Námestie SNP prišla len polovička z vás, ktorí ste s takým nadšením v uplynulých dňoch zdieľali fotky preplneného Václaváku, tak sme centrum hlavného mesta mohli zaplniť. Odborári vypravovali autobusy i špeciálny vlak. Povedzte, na čo ešte čakáte? O čo sa ešte bojíte prísť? Vzali nám dôstojný život, vzali nám nádej na budúcnosť, vzali nám istotu práce. Ak sa im nepostavíme teraz, tak táto republika spadne do marazmu, z ktorého ho budú musieť vytiahnuť až generácie našich detí a vnukov. Tak na čo ešte čakáte!?

(Status na FB 9. októbra 2022)

(Celkovo 74 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter