Roman Laml: Matovič parazituje na tragédii

Problém nie je v trestoch, tie nasledujú až po skutku a v konečnom dôsledku nie sú riešením. Problém je v našej tolerancii nielen k alkoholu, ale k nezodpovednému správaniu, rozšírenému v celej spoločnosti. Od porušovaní pravidiel cestnej premávky až po korupciu. Veľká časť ľudí si myslí, že sloboda znamená, že môže všetko. A pre niekoho to skutočne platí. Stačí sa len pozrieť spätne do novín, koľkým „osobnostiam“ prešli rôzne priestupky, pretože si to vedeli vybaviť. Neustále sa riešia práva niekoho, ale na povinnosti zabúdame.

A keď sa potom niečo stane, dostanú rôzni populisti, ako napríklad Matovič, nápady na drastické tresty. Je to nechutné parazitovanie na tejto tragédii. Ďalšiu podobnú nehodu môže zapríčiniť neprimeraná rýchlosť, ďalšiu mobil v ruke, a to potom okamžite budeme taktiež meniť zákony?

Ja neviem, aké sú tresty, ale určite by výrazne pomohlo, keby napríklad vodič v noci v meste mal celkom vysokú pravdepodobnosť, že ho zastaví kontrola a bude dýchať. Podľa mojich osobných skúseností je tá pravdepodobnosť veľmi malá a pokiaľ má ešte k tomu niekto pocit, že je dôležitý a má kontakty, tak si dovolí zariskovať. Aby som do toho neťahal politiku, stačí si len spomenúť na prípad futbalistu Vladimíra Weissa, ktorého pred niekoľkými rokmi zastavila polícia na nábreží, v aute mal desať ľudí a odmietol fúkať. No a nakoniec sa ukázalo, že auto vlastne nešoféroval a skutok sa nestal. Kto tomu ale v skutočnosti veril?

(Status na FB 3. októbra 2022)

(Celkovo 114 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter