Artur Bekmatov: Vinník nesmie uniknúť spravodlivosti

Včerajšia tragédia na Zochovej ma zarmútila, ale neprekvapila. Denne totiž na aute najazdím desiatky kilometrov a až príliš často stretávam arogantných a nezodpovedných hazardérov za volantom. Obzvlášť v Bratislave.

Bohužiaľ, nevinným obetiam už život nič nevráti a teraz je dôležité dohliadnuť aspoň na to, aby vinník neunikol spravodlivosti. Lebo s pribúdajúcim vplyvom, bohatstvom a spoločenským statusom sa to darí.

Pripomeniem len prípady, keď známa bratislavská podnikateľka zrazila a usmrtila na priechode pre chodcov 18-ročné dievča a nebezpečné preteky niekoľkých Poliakov na luxusných autách na Orave, pri ktorej narazili do auta s rodinou. V ňom zahynul 57-ročný otec. V prvom prípade vyviazla podnikateľka s podmienkou, v druhom prípade ani po 4 rokoch nepoznajú Poliaci svoj trest a arogantne odmietajú uzavrieť dohodu o vine a treste.

Práve takéto prípady odhaľujú, že ak máte v súčasnom systéme moc, bohatstvo, vplyv či známosti, tak si môžete dovoliť znásilniť spravodlivosť a doslova si kúpiť beztrestnosť.

(Status na FB 3. októbra 2022)

(Celkovo 113 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter