Karol Farkašovský: Nový expert v „mrdníku“ (použité zo slovníka nového ministra R. Káčera)

Každý deň si myslím, že vládnemu valcu už „došla para“. Že niet ničoho, čím by nás v našich slovenských pomeroch ešte dokázal prekvapiť. Že všetky možné aj nemožné excesy sú  už vyčerpané. Ale Slovensko je krajina neobmedzených možností: Do zoznamu absurdít stále niečo pribudne. Najnovšie v rezorte zahraničných vecí.

Máme nového štátneho tajomníka rezortu diplomacie. 27-ročný Andrej Stančík. Dnes už bývalý poslanec parlamentu, ktorého tam vyniesli až dvojročné skúsenosti člena zahraničného výboru a výboru NR SR pre európske záležitosti. K svojmu dobru uvádza aj študijné skúsenosti z Bruselu.

Nič proti mladým ľuďom. Ale toto curriculum vitae je pre taký dôležitý rezort a funkciu veľmi diétne. Nestačí. Na takúto funkciu treba podstatne vážnejšiu výbavu, a najmä skúsenosti. No u nás je všetko možné.

U nás je už bežné, že stačí mať vysoké ambície, upútať dostatočnou servilnosťou a naučenou naivnou argumentáciou v dvoch-troch televíznych diskusiách. Schopnosti, profesionálne a životné skúsenosti nie sú dôležité. Tie asi prídu samé od seba.

Možno sa nový štátny tajomník rýchlo priučí od pána nového ministra, ktorý sa hneď po príchode do úradu blysol „matovičovským“ slovníkom i rétorikou, keď povedal, že prišiel do „mrdníka“.

Nuž tak nech sa týmto nominantom v tom ich „mrdníku“ darí.

Len nech na túto pivničnú diplomatickú úroveň nestiahnu nás všetkých.

(Status na FB 30. septembra 2022)

(Celkovo 210 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter