Duel Tabák – Bittó Cigániková

Zlomyseľný mizogýn skonštatoval, že emancipácia slovenských žien dosiahla vrchol“Prerazila dno!“ – oponuje pesimistická šéfredaktorka ženského magazínu. A čo redaktori bulvárnych plátkov či televízie s hrdým anjelským názvom? Tí jasali ako deti pod jedličkou: konečne, to je tá pravá šťava!“ Lebo vraj celoročné slovné prestrelky medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom ich už nudili. Neskrývali nadšenie zo zatiaľ ešte fungujúceho Facebooku… Poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SaS) na ňom totiž zverejnila, že podáva trestné oznámenie na svoju kolegyňu Romanu Tabák (Sme rodina), ktorá ju 24.septembra 2022 brutálne napadla a spôsobila jej také vážne zranenia, že skončila na pohotovosti. K incidentu prišlo vo večerných hodinách v luxusnom bratislavskom podniku, kde sa počas vystúpenia Majka Spirita zabávala poslankyňa so svojimi priateľmi.

Nuž doba sa mení. V ére literárnej tvorby Tajovského, Hronského, Figuli, Ondrejova, Chrobáka ani Švantnera by sa veru žiadna románová hrdinka nepriznala ani len farárovi kolenačky v spovednici, že dostala od miestnej jazyčnice „na budku“… Nieto ešte aby sa postavila pred kostol a nahlas to vytrúbila celej dedine. Zvolebnieva sa veru a ´fabrikovanie ,martýrov´ je osvedčená metóda vyvolania ľútosti či naklonenia si priazne voličov aj v liberálnych workshopoch… SaSanke to však nepomôže, ani keby policajti bývalú tenistku (s tvrdým forhendom) rovno zavreli. Jeden z esbéeskárov, ktorý dlhé roky pracoval v bratislavských nočných podnikoch ako vyhadzovač, sa pre ten istý bulvárny denník vyjadril, že baby pod vplyvom (opité, nafetované, nadrogované alebo žiarlivé) sa bijú rovnako tvrdo ako chlapi. Csaba neblázni…, Čaba neblázni…!

K incidentu, ktorý sa odohral cez víkend, sa rozhodol vyjadriť aj bývalý premiér a minister financií Igor Matovič. Akoby aj nie. On – majster vo zviditeľňovaní sa – nevynechal ani túto príležitosť. Status (vzhľadom na bývalú kariéru Romany Tabák, ktorá sa do NR SR dostala na kandidátke OĽaNO), začal trnavský Borat nadpisom FOREHAND. Svojej bývalej poslankyne sa zastal. Vraj jediný, kto tu klame, je Jana Bittó Cigániková. „Poznám obe. Romana je síce veľakrát naivná, ale nikdy nie klamárka. Jana je zákerná a klame furt,napísal na sociálnej sieti. Vývoj napreduje po špirále a Igorovi Matovičovi isto ešte aj dnes zvoní v uchu po lepanci, ktorý dostal v parlamente 10. 8. 2010 od poslankyne Anny Belousovovej (SNS). Dôvodom facky bolo, že ju vo svojom novinovom článku nazval Anča. Mladý poslanec Matovič (vtedy za SaS!!!) , sa po výchovnej materskej facke mohol a veru aj mal spamätať a zvrtnúť sa radšej v politike na opätku. Slovensku mohol ušetriť hory bolesti, svojej rodine sto rokov hanby. Boris Kollár (Sme rodina) ako predseda parlamentu zatiaľ spokojne mlčí. V pracovni mu kulisu vytvára hitovka skupiny Chinaski „Pohoda, klídek a tabáček“Incident sa odohral mimo pôdy zákonodarného orgánu. Zatiaľ. Komu, čoho a aké sú menované poslankyne vzorom? Čo hovorí ich správanie o stave našej spoločnosti, o tejto dobe, o politickej (ne)kultúrnosti terajšej verchušky? Isto medzi dievčenské vzory oboch slovenských političiek nepatrili Indira Gándhiová, doktorka Quinnová, Nšo-či, Barunka, cisárovná Sissi, matka Tereza, princezná Diana. Určite ani nedávno zosnulá kráľovná Alžbeta II. Odhadujem, že vyrastali na opakovaných reprízach odvážnej, nezávislej a nespútanej Pipi Dlhej pančuche, na seriálovej bojovníčke Xene alebo že ich idolom mohla byť „Brutálna Nikita“.

Napätie na Oslom vŕšku i okolo neho bude na konci roka 2022 stúpať sťa francúzska horčica do nosa. Tak či onak ostáva veriť, že pre zmravnenie poslankýň slovenského parlamentu nebude chcieť topiaca sa trojkoalícia siahnuť po oprášení rukoväte Malleus maleficarum (po slovensky Kladivo na čarodejnice). Na mieste šéfa slovenského parlamentu by som (pre istotu) dal v budove NR SR i v historických priestoroch Hradu pozbierať a spáliť všetky metly… Ešte predtým, ako sa začne hlasovať za odvolanie Igora Matoviča a určite skôr, ako Zuzana Čaputová príde predniesť Správu o stave únie…  

Úvodné ilustračné foto: Flickr / Robert Huffstutter

(Celkovo 623 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter