Ohradzujeme sa voči klamstvám o mierovom pochode

Občianske združenie ZJEDNOTENÍ ZA MIER sa dôrazne ohradzuje proti zavádzajúcim a lživým tvrdeniam poslanca NR SR Miroslava Kollára, ktorý na sociálnej sieti uviedol, že mierové zhromaždenie, konané pri príležitosti Svetového dňa mieru 21. septembra v Bratislave, nekritizovalo Putina, že bolo zvolané na obranu Ruska, že na pódiu vystupovali „takmer výlučne ľudia verejne známi svojimi nekritickými prokremeľskými postojmi“, že hnutie Zjednotení za mier je „obyčajná zásterka Putinovej piatej kolóny a nástroj hybridnej vojny Ruskej federácie proti Slovensku, aj naším spojencom“ a že je „kolaborantskou partiou Z“. Takéto nehanebné klamstvá nielenže hrubo osočujú dobré meno mierového hnutia na Slovensku, ale predovšetkým hlboko urážajú našich vážených hostí, medzi ktorými bol bývalý predseda Valného zhromaždenia OSN Jan Kavan, líderka ukrajinskej opozície Nina Potarska a hrdinka protifašistického odboja, 93-ročná Anna Bergerová, ktorá si len pred mesiacom prevzala na ústredných oslavách SNP vyznamenanie od najvyšších predstaviteľov nášho štátu. Zo strany poslanca Kollára, ktorý sa nevie inak zviditeľniť ako takýmto špinavým ohováraním, je to neslýchaná bezočivosť.

Ponúkame širokej verejnosti celý záznam mierového zhromaždenia, aby sa všetci mohli presvedčiť o tom, aká je pravda: https://noveslovo.eu/2022/09/21/mierovy-pochod-v-bratislave-21-septembra-jasny-postoj-ku-kazdej-vojne-%ef%bf%bc/ 

Mierové hnutie Zjednotení za mier z princípu odmieta všetky vojny a akékoľvek formy násilia. Zasadzujeme sa za trvalé vytváranie kultúry mieru, odzbrojovanie a riešenia konfliktov diplomatickou cestou. Ako jasne vyplýva zo záznamu, na mierovom zhromaždení nezazneli žiadne prokremeľské postoje, naopak, zaznelo tam jasné odsúdenie ruskej agresie, mobilizácie a dokonca aj podpora ruských protivojnových demonštrantov z hnutia Vesna. Zámerné šírenie lží o našej činnosti považujeme za súčasť organizovanej kampane, financovanej prostredníctvom rôznych nadácií a think-tankov aj z vládnych zdrojov. Poslanca NR SR Miroslava Kollára žiadame, aby sa za šírenie nepravdivých informácií a zlomyseľných klamstiev okamžite verejne ospravedlnil tak občianskemu združeniu Zjednotení za mier, ako aj rečníkom a hosťom podujatia.

E. Chmelár je prezidentom, I. Kompišová predsedníčkou správnej rady OZ Zjednotení za mier.

(Celkovo 301 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter