Vojna?! Hľadajme prapríčinu a prapodstatu

Bielorusi vraj nevedia, čo je demokracia, a tak im západné krajiny radili, ako sa majú zdemokratizovať. Mali prevziať alebo vypestovať modernú demokraciu, pomenujme ju AntiRusko.

Súbežne sa začal na Ukrajine pripravovať ešte komplexnejší program AntiRusko. V ňom už nešlo len o polemickú debatu  a demonštrácie o demokracii, o slobodných voľbách a podobne, ale o ucelenom programe – zmena ideológie, zmena politiky, výmena vlády, výmena prezidenta, výstavba modernej vojenskej infraštruktúry, príprava na vstup do NATO a obkľúčenie Ruska vojenskými základňami.

Čo čert nechcel, v Bielorusku sa to hneď na začiatku zaseklo, Bielorusko nebolo ochotné pristúpiť na novú demokratizáciu v podobe AntiRusko.

Aj na Ukrajine sa všetko zaseklo. Namiesto výstavby demokracie prišla špeciálna vojenská operácia – podľa niektorých útok, napadnutie, agresia a podľa iných demokratizácia, decentralizácia a demilitarizácia.

Čo to teda je? Synonymné alebo iné pomenovania nás až tak nemusia trápiť. Trápiť by nás mohla skôr prapríčina a prapodstata celého vojenského konfliktu – teda AntiRusko. Keď z nášho života odíde tento novotvar, AntiRusko, celý vojnový konflikt pokojne odíde do dejín. So svojou demokraciou, so svojou predstavou o živote.

Fotozdroj: Mierový pochod v Bratislave 21. septembra 2022

(Celkovo 430 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter