Z OHLASOV NA MIEROVÝ POCHOD

Dobrý den, z celého srdce vám děkuji za tuto aktivitu a prosím moc, abych mohla připojjit svůj podpis. Jsem velmi vděčná, že vyzýváte i českou vládu a doufám, že se k vám brzy přidáme. Děkuji.
Hanka Pospíšilová

Ďakujem všetkým organizátorom, rečníkom i všetkým, kto prišli toto zhromaždenie podporiť. Sám som sa ho z hlbokého presvedčenia zúčastnil a odniesol som si z neho hlboký dojem. Malo bezpochyby zmysel a zmysel má aj prijatá deklarácia. Len na celom vidím dva tiene:
1) akcia bola legálne povolená a obsahovo bola plne legitímna. Ale viditeľne sa odohrávala na hranici tolerancie vládnucej moci. Hneď po skončení k pódiu prišli mestskí policajti a začali ho premeriavať a fotografovať jeho detaily. Za akým účelom? Rovnako ignorácia podujatia a odmietnutie zverejniť deklaráciu zo strany verejnoprávnych i súkromných médií naznačuje mnohé….
2) Rečníci sa snažili byť všeobecní a maximálne diplomatickí, ale viditeľne v panujúcej atmosfére, resp. v súčasnom „zákonnom prostredí“, nemali odvahu označiť prvotného a hlavného vinníka tejto tragédie a iniciátora hrozby jej ďalšej eskalácie. Keď sa k tomu priblížili alebo to nepriamo naznačili, všetci prítomní na to súhlasne reagovali. Žiaľ, pokým budeme (môcť) hovoriť len v náznakoch, ťažko sa dostaneme ďalej.
Zbyšek Šustek

Bolo by mi veľkou cťou môcť pridať svoje meno. S úctou ku všetkým signatárom
Zuzana Kusá, sociologička

Reakcia na: Zuzana Kusá
Ste skvelá. Ako slovenská občianka, ako človek ďakujem každému, kto svojím podpisom podporí takúto mierovú aktivitu. Dnes tento akt vnímam ako akt odvahy, ale aj zdravej morálky a najvyššieho morálneho princípu. S úctou
Zuzana Hečková

(Celkovo 70 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

One thought on “Z OHLASOV NA MIEROVÝ POCHOD

  • 23. septembra 2022 at 10:01
    Permalink

    Prosím uveďte názov stránky, kde sa dá podpísať. Nerozumel som dobre v prejave pána Chmelára. Veľmi sa chcem pripojiť k ostatným. Ďakujem.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter