Z vašich ohlasov

Dušan Piršel: Slovensko potrebuje zjednocujúcu ideu

Po prečítaní príspevku, s ktorým plne súhlasím a som presvedčený o jeho zmysluplnosti, mi vystalo mnoho otázok. K Slovu som sa dostal náhodou a som rád, že si môžem prečítať názory a články vzdelaných a múdrych ľudí. Prečítam všetky príspevky. No prekvapuje ma nedostatok takýchto ľudí v našej politike. Chápem, že terajšia politika je vlastne len hnus, hnojisko, na ktorom sa vadia tí kohúti, ktorí sa vďaka aj doterajšej politike bývalých strán dostali k moci. Chápem aj to, že tridsať rokov akože demokracie je málo, aby náš pospolitý ľud dokázal odlíšiť plané sľuby od tvrdej roboty, ktorú treba robiť pre vzdelanie, zdravie a prosperitu spoločnosti. Takže otázka: prečo sa nespojíte a nepostavíte sa do volieb? Pán Chmelár sa nebál to skúsiť. Žiaľ, ukázalo sa v plnej miere, že pospolitý ľud nedozrel na skutočnú demokraciu. Preto potrebuje učiteľov ako ste vy, ktorí to viete vysvetliť zrozumiteľne. Možno sa to znovu nepodarí, ale ukazujte sa. Inak tu budú vládnuť len darebáci matovičosko-kollárovsko-sulíkovského typu. Prepáčte starcovi pejoratívne slová.
Robert Šmidt, 23. 8. 2022

Rastislav Tóth: Chce ešte niekto mier na Ukrajine?

Nové slovo sledujem od jeho vzniku, resp. obnovenia. Vážim si prácu súčasnej redakcie, ktorá dokázala okolo seba sústrediť mnohé špičkové osobnosti z rôznych oblastí spoločenského, kultúrneho i hospodárskeho života Slovenska. Na rozdiel od primitívnej propagandy a častého vedomého zavádzania verejnosti „novinárskymi hviezdami mainstreamu“, tieto skutočné osobnosti predkladajú svoje názory a pohľady na svet podložené svojimi odbornými vedomosťami, pevným charakterom, životnými skúsenosťami a zodpovednosťou voči spoločnosti. Nehovoriac už o tom, že ich jedinou odmenou je pocit dobre vykonanej práce a uznanie múdrej i zodpovednej časti verejnosti…
Veľká vďaka za vynikajúcu prácu a veľa úspechov! S pozdravom
PhDr. Miloš Bača, Nitra, 20. 8. 2022

Emil Višňovský: Interpretácia proti interpretácii

Dá sa to všetko ešte vôbec zvrátiť? Ostáva nám na to nejaká nádej pri tejto našej bábkovláde?
Soňa Adámková, 20. 8. 2022

Eduard Chmelár: Áno, aj Američania páchali vojnové zločiny

Zaujal ma článok pána E. Chmelára, ktorý odhaľuje pokrytectvo súčasných „ochrancov“ slobody slova a mravnosti, pravda, očividne účelovo. Dovolím si poznamenať, že ak by predmetná fotografia mala akýkoľvek vzťah k Rusku, jej zahraničným aktivitám, potom by cenzor ani nemukol. Lenže tu je na pranieri nie Rusko, ale USA, a to sa nenosí! Autor článku pripomenul len niekoľko zločinov, ktoré napáchali USA, sú ich nie desiatky, ale stovky rozosiate po všetkých kontinentoch. Veľmi otvorene o nich píšu Oscarový režisér Oliver Stone a renomovaný historik Peter Kuznick vo svojej knihe, ktorú v českom preklade pod názvom „UTAJENÉ DĚJINY SPOJENÝCH STÁTÚ, temné stránky americké historie od anexe Havaje až po tažení v Iráku“, vydalo nakladateľstvo CPress v Brne roku 2015. Autori nás, ako píše M. Cohnová „vyvádzajú z obľúbeného omylu, že táto krajina bola vždy silou presadzujúca vo svete dobro“ Kedy vyvedie z omylu niektorých našich redaktorov a politikov?
Juraj Purgat, 17. 8. 2022

(Celkovo 57 pozretí, 1 dnes)

Ďalšie články:

Facebook
Telegram
Twitter
Email

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Účet Klubu Nového slova – IBAN: SK8211000000002624852008
variabilný symbol pre Slovo 52525

Týždenný newsletter